Blogart blogmagazin

Ez egy szubjektív blogmagazin. Ha mindenki itt van, akkor kezdjük. Üdv, mindenkinek! Artinton professzor vagyok. Aki ismer tudja, mit képviselek. Ehhez tartom magam. Kollégám Hampfri Blogart szemtelen száguldó riporterem. Az ő dolga a kavarás. Én mégsem pattoghatok csak úgy ide-oda, ahogy a szürke hétköznapok diktálják.

Friss topikok

  • Perillustris: @blogart: www.blikk.hu/blikk_aktualis/leszakadt-a-plaza-mennyezete-2116821 :o (2012.10.28. 20:57) Allee hopp! - Az elsietett Pláza
  • blogart: @ikaljan: O.k. a párbeszéd elkezdődött. Nyilván te megkapsz minden információt a másik oldalról..... (2012.09.04. 11:50) Örményt ölni Magyarországon...
  • stalker73: @allegretto23: like (2012.07.31. 00:32) A RABLÁS ÚJ KOREOGRÁFIÁJA
  • IGe: "Éhes volt, bement, ellopta, lebukott. Hirtelen felindulás, pillanatnyi elmezavar. Médiahekk, pr-a... (2011.02.10. 14:45) Bakács mérlege
  • Bárzongorista: Mi azért az alsó- középrétegben vagyunk... (2010.07.09. 17:28) Koldusmarketing

A KERESZT MEGGYALÁZÁSA

2008.05.07. 14:03 - blogart

 

Komolyra fordítjuk a szót! Eddig vártunk. Április 24. óta akartunk adni egy kis időt a hiperérzékeny és tisztességes sajtónak, hogy tegye kötelességét és adjon hírt arról, amiről tud. Arról, hogy történt egy durva incidens, ami, ha más kisebbséget vagy felekezetet érint, akkor már régen harsogna a riadó és heteken át farkast kiáltva cikkezne a legtöbb újság. Azóta eltelt két hét. A Magyar Hírlap mínuszosán kívül tényleg senki, de senki nem írt arról, hogy az Örmény Genocídium másfélmillió áldozatára emlékező budapesti emlékművet trágár módon meggyalázták ismeretlenek. Nem hihetjük, hogy ez hétköznapi hulligánok obszcén és spontán akciója volt. Ezt az időzítés teljességgel kizárja  Április 24. minden évben az örmény genocídium évfordulója is. Az emlékmű pedig nem más, mint egy faragott kőkereszt, ami évek óta háborítatlanul  tanúskodhatott arról, hogy az elmúlt századnak nemcsak egy szégyenteljes holocaustja volt.

Talán az örménység szerte a világon túl kicsike nép ahhoz, hogy Magyarországon helyet kapjon a hírekben egy őket érő gyalázatos és kegyeletsértő bűncselekmény. Talán felvonuló és ellentüntetgető politikusaink szerint, ami nem bír PR-értékkel, arra nem kell szót vesztegetni, hiszen idén – az eddigiekkel ellentétben – egy néma főhajtás erejéig még koszorúzni sem mentek el az örmény kőkereszthez. Ha ott lettek volna érezhették volna, hogy milyen egy maroknyi örmény lelkének „hazugság” feliratú nemi szervet koszorúzni 2008-ban Budapesten. Hát erre tényleg nincs szó!

UI: A hazugság felirat a kereszt másik oldalán volt olvasható, de az illetékesek a rendrőségi feljelentést követően hamar lemosták a műemléket. Fotósok már ne rohanjanak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blogart.blog.hu/api/trackback/id/tr100458384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raka 2008.05.07. 20:08:05

Ilyen burkolt zsidózást még életemben nem hallottam!:)
Egyébként 10/10!!!

Taurusz 2008.05.07. 20:10:41

"Ja, és amúgy meg kiafaszt érdekelnek az örmények?"

Hát engem. Ismertem egyszer egy örmény csajt. Hmmm.... :)
Egyébként meg az összes ilyen firkászós gecinek le kéne rángatni az összes göncét, befújni a saját festékével, és elengedni, hogy menjen szépen haza.

Icd 2008.05.07. 20:12:17

H! Ezt komolyan gondoltad? Mi az, hogy "kiafaszt érdekelnek"? Másfél millió halott az semmi, ugye? Most akkor minden ember egyenlő vagy sem? Most akkor éppen annyira tragédia bárki halála, vagy vannak jelentékenyek és jelentéktelenek?

Player71 2008.05.07. 20:26:05

"Talán felvonuló és ellentüntetgető politikusaink szerint, ami nem bír PR-értékkel, arra nem kell szót vesztegetni, hiszen idén – az eddigiekkel ellentétben – egy néma főhajtás erejéig még koszorúzni sem mentek el az örmény kőkereszthez."
Ebben van a legnagyobb igazság. Sajnos tényleg nem az számít, hogy mely népnek milyen fájdalma van és erre hogyan kéne emlékezni, hanem mondjuk ki tényleg, ezek szerint népirtásoknak és népek fájdalmának tényleg eltérő PR-értéke van. Dehogy egy koszorút sem ért ezeknek...?Hmm.
Egyébként H. minden jóérzésű embert érdekelnek az örmények, sőt Magyarországon is élnek pár ezren és elég sokat letettek a közös asztalra. Egyébként pedig a világ egyik legősibb népe, csodás kultúrával. Nem semmi, ahogy ők is fennmaradtak orosz-török fojtogatásban. És finom édességeik és piáik is vannak:-)))

szalmaegér 2008.05.07. 20:28:43

Van igazság ebben a sztoriban.
Ha valaki elfingja magát egy zsidótemetőben, megjelenk az összes szalonhumanista és kijelenti, hogy a fingás antiszemita provokáció és különben is mindenki azonnal háborodjon fel.
Ha egy cigány kap egy pofont, az rasszista támadás.
Hogy őszinte legyek, én leszarom az örmények érzékeny lelkét, meg a zsidókét is, meg a cigányokét és a négerekét, az arabokét, a kínaiakét, meg az összes faji, felekezeti és isten tudja milyen kissebbségét egyenként.

Hadd legyünk már legalább ebben az országban egyenrangúak a fent felsoroltakkal és egy magyarokat ért incidens esetén vegye valamelyik szuperérzékeny értelmiségi a fáradtságot és háborodjon fel.

Nem nagyon. Csak úgy, hogy észerevető legyen végre.

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.05.07. 20:36:18

Elképesztően primitív ország vagyunk, sajnos.

Csongor 2008.05.07. 20:44:58

Én csak azt nem értem, hogy magyarnak miért csak valaki(k) ellen lehet lenni!?

xterx 2008.05.07. 20:53:26

Megdöbbentő, de a másfél milliós, és iszonyúan kegyetlen örmény genocídium még csak "underground" van elismerve itt-ott, és lobbizni kell a nemzetközi hivatalos nyílt elismerésért, Törökország európai szerepe miatt. A legújabb póbálkozásról pl. itt olvasható hír: nol.hu/cikk/491040/
Jó példa ez arra, hogy a "hivatalos" emlékezetet ne a múltbeli események, hanem a jelenbeli érdekek határozzák meg. A hazai örmény kisebbségnek nem lehet könnyű dolga, de aki odafigyel erre a témára (én igen), az itt-ott találkozhat velük.
Az emléknapon mindenképpen kellett meg kellett volna emlékezni a megöltekről.

ninimimi 2008.05.07. 20:54:03

Annyira egyetértek a fenti gondolatokkal, hogy nekem is hasonlóak jutottak eszembe pár napja. Mégpedig akkor, amikor Benedek pápát vámpírnak ábrázoló, gyalázkodó karikatúra - és szöveg - sorozat jelent meg egy hazai netes újságban. Igazán érdekes lett volna mérlegre tenni, mit váltott volna ez ki más vallás esetében. Ha például muzulmán ország lennénk, vajon mi történne az ilyen hazai közlőkkel? Ha a muzulmánok egy többezer kilométerre lévő, nem muzulmán, demokratikus ország sajtója ellen is felháborodtak hasonló miatt. Na nem mintha azt hiányolnám. Csak ne felejtsük el észrevenni a toleranciában mutatkozó fényévnyi különbséget!

xterx 2008.05.07. 21:06:13

nagyon elírtam, helyesen:
Jó példa ez arra, hogy a "hivatalos" emlékezetet nem a múltbeli események, hanem a jelenbeli érdekek határozzák meg.

H 2008.05.07. 21:12:34

Ahh, beindult a hiperérzékeny bölcsészkommandó... Hajrá, meg kell váltani a világot!
Ja, és báncsák a keresztényeket!

mizie 2008.05.07. 21:17:17

nemtom miért kell faszokat festeni örmény emlékműre...

mellesleg ez olyan mint amikor a délvidéken festegetnek a falra hogy "magyarok haza" meg hasonlók. nah arról sem cikkezik naponta a sajtó (pedig naponta előfordul).

szóval amit írtál a bevezetőben az igencsak túlzás.
de biztos láttad a fókuszban hogy kell címet kreálni hogy
dőljön a nép, szóval végülis elismerésem :)

Gabriel 2008.05.07. 21:21:22

Azért látni hogy az elmegyógyintezetekben is van netes hozzáférés , ezt "H" példázza . Hadd találgassam a H mint ..lye .Majd az ápoló remélem rendet tesz. Aki siremléket meggyaláz ,bármilyen felekezetet vagy népcsoportot is jelképez , az egy beteg szánalmas gyógykezelésre beutalandó ,és ott tartandó féreg .
A szegény örményeknek csak az a bajuk ,mint a kurdoknak ,nem áll mögöttük a Wall Street . Majd kapna Hollywood zsiros megrendeléseket ,érzelmes hősies filmek legyártására . Na meg a török srtatégiai pozició ,bár ha rajtam mulik illetve a szavazatomon , sose kerülnek az EU-ba.

User1 2008.05.07. 21:21:41

H! Primkó gyerek lehetsz te, ami nem is lenne baj, ha nem ilyenek sikoltoznának, pár árpádsávos zászló láttán, hogy mennyi náci.

Ami ugyancsak nem lenne baj, de háromszáz ilyen tahóra ugrik a világsajtó, hogy nálunk ölik a zsidókat.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2008.05.07. 21:28:52

Csongor: "Én csak azt nem értem, hogy magyarnak miért csak valaki(k) ellen lehet lenni!?"

Nagyon jól mondtad. Szerintem ugyanolyan szar, ami a délvidéken történik a magyarokkal, mint amikor egy örmény vagy zsidó vagy egyéb emlékművet gyaláznak meg. Sőt, az is szar, ha a délvidéki eseményekre "válaszul" magyarok rongálnak meg szerb sírokat. Nem értem, miért jó ez. Akinek fölös energiái vannak, fusson egy-két kört vagy nyomjon 20 fekvőtámaszt.

Plusz: a népirtásokra, legyen az a zsidó, cigány vagy örmény holokauszt, nem a politikusoknak, hanem mindannyiunknak kellene emlékezni. A Don-kanyarra és a recski bányára is.

flamer 2008.05.07. 21:30:02

Elmagyarazom, ha nem lenne vilagos amugy is:

Azert nincs nagy felhaborodas, mert nekunk, magyaroknak, az ormeny nepirtashoz (es az oda vezeto indulatokhoz) gyakorlatilag semmi kozunk se volt.

Egyreszt nem segedkeztek magyarok a torokoknek ahhoz, hogy halomra oljek az ormenyeket, most se tervez senki se ilyet, nalunk nem divat ormenyezni. Masreszt a magyarok kozt szinte nincs ormeny nemzetisegu, senki sem bujtatott a torokok elol ormenyeket a pincejeben, nem omlik a kepebe az anti-ormeny mocsok.

Na, ezert nincs kulonosebb sulya egy ilyen firkalasnak: mert nincs mogotte semmi.

states 2008.05.07. 21:33:44

Örmények? Kit érdekelnek? Meg az egyéb, második világháború utáni népirtások Ázsiától Afrikáig. Kit érdekelnek? Egy igazi holocaust van és punktum, a többi az csak fércmunka vagy kimondottan saját magukat irtják, csak hogy lejárassák Izraelt, mint a palesztinok...

bobek 2008.05.07. 21:37:52

Ha jól tudom, Hitler azzal a cinikus megjegyzéssel kommentálta a zsidók kiírtásának tervét, hogy "ki emlékszik már az örményekre?"...

ikri 2008.05.07. 21:38:35


flamer: erről eszembe jut az überfaszaliberális Magyar Bálint elutasító válasza a japán nagykövetség felé: a japámokat kigúnyoló TV műsorral (Mitsuko) azért nem foglalkozik érdemben, mert a Mo-n élő 900 japánnak NINCS JELENTŐS BELPOLITIKAI ÉRTÉKE, szemben az egymilliós lélekszámú magyarországi cigánysággal ugye (Bazi nagy cigány lagzi)

Szerintem ebből már kiviláglik a lényeg: ezért nincs különösebb súlya egy ilyen firkálmánynak.,mert ilyenek a magyarországi "liberálisok". Le se tagadhatnák magukat.

xterx 2008.05.07. 21:38:48

De az sincs rendben, ha valaki most kap egy kis lendületet arra, hogy szidja a zsidókat, pontosabban most is, mert mindenről ide lyukad ki.
Közben jó lenne kilyukadni az örményekhez, akiknek fantasztikus kultúrájuk van, és régóta együtt élnek velünk.
Akit bánt az, hogy még mindig zajlik a gnocídium elismertetése, kattintson ide: www.genocide1915.info/
Aki infókat keres, nézze meg: www.armeniapedia.org/index.php?title=Armenian_Genocide
Dehát biztos van sok magyar nyelvű anyag is.

gaben 2008.05.07. 21:45:14

Mármost nemazért, de kikérem magamnak, hogy néhány ilyen primitív balfasz alapján akármelyikőtök megítéljen engem, vagy a hazámat.
Kikérem magamnak az olyan szintű általánosítást, mint pl. darkfutur-é.
blogart, te tényleg azt hiszed, hogy ezeknek a tahóknak, akik összefújták az emlékművet, volt bármiféle fogalma arról, hogy mit firkálnak össze?
Tényleg azt hiszitek, hogy akik összebaszták Ajkán Fekete István, meg a kis Vuk (!) szobrát, azoknak volt bármiféle indokuk erre azon kívül hogy "höhö-kúvajó-höhö"?
Elhiszitek nekem, hogy a magyarok 99%-a soha még egy csokipapírt se hajított el semmiféle temetőben, vagy emlékműnél, pláne nem rongált?
Falu bolondja, meg dologtalan városi tahó söpredék mindenhol akad.
Nekem viszont már tele a tököm azzal, hogy mindíg akad pár bugris, aki belőlük általánosít az egész országra, meg a teljes lakosságára. Meg abból is, ahogy mindíg akad pár másik balfasz, akinek muszáj elmesélni, hogy a rendőrök meg az igaz magyarokat verik.
Ha néhány seggfaszú összefest egy _bármilyen_ emlékművet, akkor nem sírni-ríni kell, hanem
1. arra küldeni a polgárőrséget a kritikus időszakokban, akik aztán foganatosíthatják a Taurusz által javasolt eljárást.
2. megtenni a feljelentést a rongálásért
3. szólni a legközelebbi gőzborotvás vállalkozónak, hogy tisztítsa le.
pont.

Köszönöm hogy elmondhattam.

kössabetonba 2008.05.07. 21:48:53

Az örmények jobban tennék ha csendben maradnának, mert még a végén kapnak egy jóféle antifasiszta-demokráciamentő tüntetést gyurcsányostól, inkalos verőlegényestől amiért megpróbálják itt relativizálgatni szegény zsidók sorsüldözöttségét azzal, hogy ők is hasonló figyelmet akarnak maguknak.

mond6om 2008.05.07. 21:51:28

flamer!

Nekem a II. Világháborúhoz nem volt semmi közöm, nem bújtattam soha senkit a pincémben, aztán mégis állandóan hallgatnom kell ezt a nyafizást, hogy "jaj, náciveszély van", meg havonta valamilyen holokauszt emlékparádét rendeznek, mert az a trendi. És elhiheted, hogy nagyon elegem van belőle.

ikri 2008.05.07. 21:53:20

szucsteri és gaben: igazatok van!

lipitik 2008.05.07. 21:53:48

Sziasztok! Érdekes, hogy eddig fel sem vetődött senkiben, hogy az itteni örmények nem mossák le, esetleg visznek virágot...Egyáltalán, törődnek vele.

Rommel 2008.05.07. 21:54:18

A koszvadt cigányok szokása faszok firkálása a falra, kijárna már nekik egy holokauszt 2.

Nem is értem mit magyaroznak itt egyesek,
Ausztriában most kapcsoltak le 10 cigányt, akik végigfosztogatták, rabolták Burgenlandot, a Magyar, ne lopj! táblákat is a cigóknak köszönhetjük, mint ezt az okédékot is.

Ja és a temetőrongálások is hozzájuk köthetőek. Ajánlom figyelmetekbe a következő videót az RTL HÍradóból, még nyilatkozik is a féreg:
youtube.com/watch?v=zb40VuBFG1Q

ikri 2008.05.07. 21:57:04

"Sziasztok! Érdekes, hogy eddig fel sem vetődött senkiben, hogy az itteni örmények nem mossák le, esetleg visznek virágot...Egyáltalán, törődnek vele."

Nos--- olvasd el légyszi a bejegyzés utolsó mondatát, ha úgy tetszik: a post scriptett is:

"A hazugság felirat a kereszt másik oldalán volt olvasható, de az illetékesek a rendrőségi feljelentést követően hamar lemosták a műemléket. Fotósok már ne rohanjanak."

Tehát, erről ennyit ...

states 2008.05.07. 21:57:33

szucsteri: Az a baj, hogy nem lehet elsiklani afelett a törekvés felett, hogy a zsidóság kisajátítja magának a genocidium, a szenvedés jogát, különösen annak tükrében, ami a néhai Palesztinában történik több mint 60 éve. Mert ennek nem utolsó sorban éppen az ott történtek elleplezése, bagatellizálása a célja...

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2008.05.07. 21:59:23

Rommel: még annyit hozzá kell tenni, hogy Hitler is cigány volt.

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.05.07. 22:01:16

RE: gaben

Az "elképesztően primitív ország vagyunk" kitételt nem csupán a szarházi emlékműrongálók miatt írtam, olvasd el a fenti kommenteket némelyikét is...

xterx 2008.05.07. 22:04:12

Példaképpen egy kis erdélyi történelem.
Amikor az örmények bevándoroltak Erdély terülere a 17. században, akkor egy olyan folyamat kezdődött, amiben ők tul.képpen a magyarokat választották, tehát felvették a nyelvet, sőt, katolikusok lettek. Itt lehet róluk informálódni: www.magyarormeny.hu/index.php?apps=page&p=1
Ne írja már senki, hogy mi közünk az örményekhez!
Egébként az identitásválasztásuk az erdélyi zsidókéhoz hasonló, akik ugyancsak a magyar nyelvet és kultúrát választották. Több visszaemlékezésből tudjuk, hogy a kolozsvári zsidók sírtak az örömtől, mikor Horthy megérkezett Kolozsvárra.
Érdekes közös történelmünk van...

xterx 2008.05.07. 22:10:38

Kedves states, a hazai ifjabb zsidó kultúra weboldalán sok vita van erről, pl.ők határozottan nem ezt gondolják, érdemes oda elmenni vitázni meg érdeklődni. www.judapest.org

leonaprofi (törölt) 2008.05.08. 10:36:41

Raka
Elég egyoldalkú vagy, hogy ez jut eszedbe erről
süti beállítások módosítása