Blogart blogmagazin

Ez egy szubjektív blogmagazin. Ha mindenki itt van, akkor kezdjük. Üdv, mindenkinek! Artinton professzor vagyok. Aki ismer tudja, mit képviselek. Ehhez tartom magam. Kollégám Hampfri Blogart szemtelen száguldó riporterem. Az ő dolga a kavarás. Én mégsem pattoghatok csak úgy ide-oda, ahogy a szürke hétköznapok diktálják.

Friss topikok

  • Perillustris: @blogart: www.blikk.hu/blikk_aktualis/leszakadt-a-plaza-mennyezete-2116821 :o (2012.10.28. 20:57) Allee hopp! - Az elsietett Pláza
  • blogart: @ikaljan: O.k. a párbeszéd elkezdődött. Nyilván te megkapsz minden információt a másik oldalról..... (2012.09.04. 11:50) Örményt ölni Magyarországon...
  • stalker73: @allegretto23: like (2012.07.31. 00:32) A RABLÁS ÚJ KOREOGRÁFIÁJA
  • IGe: "Éhes volt, bement, ellopta, lebukott. Hirtelen felindulás, pillanatnyi elmezavar. Médiahekk, pr-a... (2011.02.10. 14:45) Bakács mérlege
  • Bárzongorista: Mi azért az alsó- középrétegben vagyunk... (2010.07.09. 17:28) Koldusmarketing

URI-MURI - bűvészbuli

2008.04.03. 10:35 - blogart

 

Órabuzerátorok, állatkínzók, gondolattitkolók, igazlátók…avagy

Amatőr bűvészek tévés találkozója

 

 

Titkos találkozót tartottak a múlt héten Uri Geller operatív háttérszervezésében a világ parafenomentális  kispajtásai. Hogy ki, miképp jutott odáig, hogy ország-világ előtt égesse magát robotlámpák izzasztó tüzében és szintetizátor morajló szőnyegzenéjének aláfestésével, azt psziciháterek népes csoportja elemezhetné, de hát ők el vannak foglalva a kevésbé publikus esetekkel, hibbant Nérókkal, Napóleonokkal, miniszterelnökökkel.

A TV2 bevállalta: hülyét csinál mindenkiből, fellépőkből és nézőkből egyaránt. Uri Geller az óramániás, csodagyártó kisiparos újrafelhasználható klisék alapján alkotta meg a csereszabatos, Instant Mágus kategóriáját, melyért ebből a szempontból dicséret illeti meg. Az ilyen mágus ugyanis nem szennyezi a levegőt jobban mint te vagy én, nem igényel drága újratervezési folyamatokat, nem köti le kreatívok stúdióidejét, s kültelki ivók vagy rock kocsmák hétköznapi közönségéből is könnyűszerrel előállítható. A legelső trükk, amivel találkozunk az pontosan ez. A többi tényleg vásári bohóckodás. De most nézzük a leleplezéseket.

 

I.                    Momentán Lajos ( Lui )

Órabuzi, Uri kedvence. Órajavítónak tanult. Hamarosan ráébredt, hogy a kezében minden óra képes egy nap kétszer is 4:30-at mutatni. Ezzel azonban nem elégedett meg. Mutatványánál valamennyi órát speciális szerkezettel és azt működtető programmal látja el, amely a mutatókat a kívánt állásba pörgeti. Hacsak el nem rontja a beállítást. A mutatványok rácsodálkozó alanyaival a trükk előtt nem árt egyeztetni. Előfordulhat ugyanis, hogy a páciens –lásd Zizi - nem ismeri az órát.

II.                 A gondolattitkoló

Ő az, aki élő hazugságvizsgálóként működik. A rendőrség rendszeresen bevonja a legkomolyabb bűnügyek felderítésébe, mégsem találja meg Kulcsár szétfolyatott milliárdjait és a Tengerészeti helyszínelők epizódjainak elején sem tudja előre kitalálni, hogy ki rágta le a holtan megtalált iraki veterán bal fülcimpáját egy bevásárlóközpont parkolójában. Viszont Csányival, Medveczkivel és Zizivel jól együttműködik, bár Ilona rövidtávú memóriája már nem a régi, így az asztalnál egy kissé habozott, hogy felvegye a rábízott trezorkulcsot.

III.       Az állatkínzó

Rocker Zsolti cimborája egy szerencsétlen bárgyú kígyóval kötött eltartási szerződést. Havi két egér fejében a sziszegő vállalta, hogy asszisztál a hókuszpókuszhoz és halálra rémíti a bájos Zizit. A bödönbe zárástól ugyan egy kicsit már herótja van, de vigasztalja a tudat  hogy a TV2 jóvoltából a gazdinak futja majd  havonta egy két plusz egérre. Állatvédől valószínűleg beperelik a műsort a kígyó által átélt stressz illetve Zizi, valamint Ilona hüllőkre nézve rasszista kijelentései miatt.

 

IV. Graffityman

Ő a kéjenc gondolatolvasó. Szándékosan nem Csányihoz dörgölőzik, amikor a gondolatok szabad átáramlásához testi kontaktust kell létesítenie. Mellesleg én százhúsz kilométer távolságból is tudok gondolatot olvasni…ha az anyósomról vagy egy két kollégámról van szó. A trükk itt is technikai. Zizi és a gondolatrajzoló karjára hidraulikus robotkart szereltek, amely távirányítással tükrözi a vevő felé az adó mozgását. Nem vettétek észre, hogy a rajzoló tulajdonképp Zizi kutyájának tükörképét rajzolta meg? Gyorsan visszanézni a felvételt! És az a darabos mozgás! ÓÓÓÓ! A trükköt egyébként párizsi diákok is alkalmazták már, de az érettségi vizsgán a szerkezet besült és a puskázó színes bőrű nebuló kis híján ledöfte tollával a vizsgabiztost.

 

Amatőr bűvészet ide, vagy oda, valami komolyabbat megérdemeltünk volna szombat estére. Mellesleg, a nagyapám órája nem indult el, az evőkanál meg fent sem marad a plazmatévé egy centis tetején. Viszont izomból meghajlítottam…kínomban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blogart.blog.hu/api/trackback/id/tr39409072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása