Blogart blogmagazin

Ez egy szubjektív blogmagazin. Ha mindenki itt van, akkor kezdjük. Üdv, mindenkinek! Artinton professzor vagyok. Aki ismer tudja, mit képviselek. Ehhez tartom magam. Kollégám Hampfri Blogart szemtelen száguldó riporterem. Az ő dolga a kavarás. Én mégsem pattoghatok csak úgy ide-oda, ahogy a szürke hétköznapok diktálják.

Friss topikok

  • Perillustris: @blogart: www.blikk.hu/blikk_aktualis/leszakadt-a-plaza-mennyezete-2116821 :o (2012.10.28. 20:57) Allee hopp! - Az elsietett Pláza
  • blogart: @ikaljan: O.k. a párbeszéd elkezdődött. Nyilván te megkapsz minden információt a másik oldalról..... (2012.09.04. 11:50) Örményt ölni Magyarországon...
  • stalker73: @allegretto23: like (2012.07.31. 00:32) A RABLÁS ÚJ KOREOGRÁFIÁJA
  • IGe: "Éhes volt, bement, ellopta, lebukott. Hirtelen felindulás, pillanatnyi elmezavar. Médiahekk, pr-a... (2011.02.10. 14:45) Bakács mérlege
  • Bárzongorista: Mi azért az alsó- középrétegben vagyunk... (2010.07.09. 17:28) Koldusmarketing

Szerződés az Űrben!

2008.01.24. 11:31 - blogart

Tegnap egy kicsit elkanyarodtunk eredeti témakörünktől, de hát a lény nagyon felborzolta a kedélyeket. Blogmagazinunk látogatottsága is gondolom rendesen megugrott, pedig igazán nem erre utaztunk:).

Szóval folytassuk a szerződésnél. Mire kell figyelned a hiéna kiadók agyafúrt szerződéseinek aláírásakor? Minden apró részletre. Ők is úgy állították össze jogászok siserehadával, hogy nehogy nagyon jól járj a végén. Hiszen a kiadó komoly rezsivel dolgozik, jó fizetésekkel, elegáns irodákban dolgoznak, sokat telcsiznek, autót is használnak, reprezentálnak, komoly profitot terveznek...Ezt pedig a te lemezedből (is) fogják kigazdálkodni.
Jelenleg a aranylemez 7500 db, ami már egy kicsit tényleg fáj. Ennyire szar a piac és ez tegnap a díjátadóra is rányomta a bélyegét. Ez a szerződéseden is meg fog látszani. A kiadó ugyanis semmit nem bíz a véletlenre és egyáltalán nem lesz nagyvonalú a százalékok terén. A royaltit (nagyker eladás után rád eső rész) nehéz lesz feljebb tornásznod, annál, amit első körben ajánlanak és minden egyes százaléknak komoly ára lesz.
Az általad hozott szponzort, videoklipet, stúdiómunkát, grafikai munkát beválthatod százalékra, vagy  kiharcolsz egy kicsit komolyabb reklámbüdzsét, amit remélhetőleg nem impotens módon költ el a marketinges. Rossz esetben ugyanis odaadja a haverjainak a reklámspotok árait valami szir-szar műsoridőbe, nem jó csatornáknak. ( mondjuk nem ilyen egyszerű, de azért láttam már ritka szarul megtervezett reklámköltést, amivel a marketinges komolyan fényezte magát: mennyire komoly dolgot tudott kihozni a büdzséből!Ja:(
Különösen figyelj az egyre aktuálisabb letöltés royaltikra, meg csengőhang cuccokra és a terjesztés mikéntjére...A produkció ugyanis legtöbbször a terjesztésen vérzik el.
A szerződés - ne lepődj meg - kitér minden szituációra és forgalmazói helyzetre. Így a kiadó a felvételek mindenfajta jogát bitorolja az országban, külföldön, a kontinensen, a bolygón de még a csillagközi térben is, hiszen eljön az idő hamarosan, amikor a lemezeidet a Stratrek-en is lehet majd kapni, meg az Alfa Holdbázis store-jában... úgyhogy erre vonatkozóan a kiadó már előre kiköt minden feltételt... folyt.köv.  (kérdezz, hogy mi érdekelne)

A bejegyzés trackback címe:

https://blogart.blog.hu/api/trackback/id/tr69309798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.01.24. 12:25:45

A témával kapcsolatban lehetne komoly kérdésem?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.01.24. 12:26:28

Magánkiadás körüli hercehurca érdekelne...

movhu 2008.01.24. 16:08:42

Arról az Artisjus oldalán is találsz elég sok infot meg hivatkozást, már ha ugyanazt értjük alatta.

KKKKKK 2008.01.24. 16:21:40

A Hannibal Lektűr-attitűd:

Artisju oldalán kikeresed a jogi osztály telefonszámát, ingyenes jogi tanácsadás, felhívod őket, és elmondanak mindent.

Gery Greyhound · http://www.bestofgyurcsany.hu/news.php 2008.01.24. 16:31:46

Ha a zenész nem jár jól a kiadóval, akkor minek léteznek kiadók? Miért kell múlt századi tanácsokat adni a zenészeknek? Youtube-ra a klipet, paypalos fizetős oldalt összedobni 2-3 óra alatt, oszt mehet a móka... Pusztuljanak a kiadók.

Na, megyek és letöltök valami zenét, hogy okozzak nekik egy kis kárt.

blogart · http://blogart.blog.hu 2008.01.24. 16:32:03

Hannibal lektür attitűd!

Onnan is tájékozódhatsz, de majd lesz egy két kulissza is mert nemcsak jogról szól a dolog. Holnap lesz anyag róla

Üdv

blogart · http://blogart.blog.hu 2008.01.24. 16:35:34

Gery Greyhound

Ez a dolog is járható, de ez egy alternatíva... popzene szempontjából muszáj a virtuális téren kívül is ott lenni és azt már sajnos felosztották egymás közt a szakmai körök: klubok, haknik, fellépések, média stb...
süti beállítások módosítása