Blogart blogmagazin

Ez egy szubjektív blogmagazin. Ha mindenki itt van, akkor kezdjük. Üdv, mindenkinek! Artinton professzor vagyok. Aki ismer tudja, mit képviselek. Ehhez tartom magam. Kollégám Hampfri Blogart szemtelen száguldó riporterem. Az ő dolga a kavarás. Én mégsem pattoghatok csak úgy ide-oda, ahogy a szürke hétköznapok diktálják.

Friss topikok

  • Perillustris: @blogart: www.blikk.hu/blikk_aktualis/leszakadt-a-plaza-mennyezete-2116821 :o (2012.10.28. 20:57) Allee hopp! - Az elsietett Pláza
  • blogart: @ikaljan: O.k. a párbeszéd elkezdődött. Nyilván te megkapsz minden információt a másik oldalról..... (2012.09.04. 11:50) Örményt ölni Magyarországon...
  • stalker73: @allegretto23: like (2012.07.31. 00:32) A RABLÁS ÚJ KOREOGRÁFIÁJA
  • IGe: "Éhes volt, bement, ellopta, lebukott. Hirtelen felindulás, pillanatnyi elmezavar. Médiahekk, pr-a... (2011.02.10. 14:45) Bakács mérlege
  • Bárzongorista: Mi azért az alsó- középrétegben vagyunk... (2010.07.09. 17:28) Koldusmarketing

PÁKÓ NYARA

2012.06.27. 06:25 - blogart

Címkék: balaton buli poén nyár pákó videoklip

PÁKÓ és a SZŐKEBARNÁK – megosztáselemzés (Kommentek,like-ok stb…)

 

És itt van megérkezett a nyár legújabb youtube-os remake-remeke. A videomegosztóra szállító fickó hazánk talán legmegosztóbb celebe, maga Fekete Pákó, aki - figyelem, kiszámoltuk - pont tíz éve bohóckodik velünk. A legújabb szösszenetnek is hatalmas esélye volt rá, hogy igazi mémmé váljon, amit ezerszer pörgetnek vissza a vakációba száradt tinik, de aztán mégsem ez történt. A "Szőke, barna" dala és klipje jóval túl mutat a VVcristofel féle kubai ritmusra felvillanó lidércnyomáson.

Pákó lazán tolja a nyarat maga előtt, legalábbis szép lányokkal fényképezteti magát a tóparton és még dalt is jól választott. A kiejtése továbbra is kiritkán aluli, de védjegy. Picit rá is játszik, amire a kommentelők persze ugranak ezerrel. A Michel Telo által is előadott dal újra feldolgozása ugyan szerzői jogilag egy kissé aggályos, de Pákó a kommentek között is tisztázza: ezt a dalt, szimplán csak előadta, nem jelenteti meg sehol, semmilyen albumon. Akkor jó.


A piros zöld sáv lézerkardja a kezdeti sokk után napokon belül elolvadt és most már határozottan fele-fele arányban érkeznek like-ok és dislike-ok (1915-1930 és ez nem évszám). Várható, hogy fordul a trend. A „Takarodj haza Afrikába” és „Köcsög nigger” bekiabálások négy nap után látványosan visszaszorultak, csakúgy, mint a Puzsér idézetek az alpáriságra vonatkozóan. A legtöbben megértették, hogy a dal egy poén, és nem kell filozofikus mélységet várni tőle. Elvétve jön ugyan néhány „WTF?, MIESZ? OMG.” de a hozzászólások zöme már mosolygós és ez azt kell mondjam nem minősít senkit. Nem kell féltenünk Pákótól sem a nyelvet, sem szellemi nagyságunkat. Lapite Oludayo egy kivételes hungarikummá vált, aki nem temeti el a magyar kultúrát, csak létezik saját dimenziójában a bulvár bolygóközi terében, és jelenlétével számos „tehetséges” bulvárfirkásznak teremti meg a napi betevőt, kenyeret, lekvárt, kecsapot. Egyébként a klip sikerességét még az sem törte meg, hogy a Youtube - nyilván jóindulatú nézői közreműködés révén - korhatárosította azt, ezért csak beregisztrálva indul a cucc. Ez enyhén szólva hátrányos megkülönböztetés, hiszen a korhatárnak – aki látta a klipet, az tudja – semmi oka nincs. Cenzúra ide, vagy oda Pákó Szőke, barnája rongyol a Balatonra.

A bejegyzés trackback címe:

https://blogart.blog.hu/api/trackback/id/tr224613867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása