Blogart blogmagazin

Ez egy szubjektív blogmagazin. Ha mindenki itt van, akkor kezdjük. Üdv, mindenkinek! Artinton professzor vagyok. Aki ismer tudja, mit képviselek. Ehhez tartom magam. Kollégám Hampfri Blogart szemtelen száguldó riporterem. Az ő dolga a kavarás. Én mégsem pattoghatok csak úgy ide-oda, ahogy a szürke hétköznapok diktálják.

Friss topikok

  • Perillustris: @blogart: www.blikk.hu/blikk_aktualis/leszakadt-a-plaza-mennyezete-2116821 :o (2012.10.28. 20:57) Allee hopp! - Az elsietett Pláza
  • blogart: @ikaljan: O.k. a párbeszéd elkezdődött. Nyilván te megkapsz minden információt a másik oldalról..... (2012.09.04. 11:50) Örményt ölni Magyarországon...
  • stalker73: @allegretto23: like (2012.07.31. 00:32) A RABLÁS ÚJ KOREOGRÁFIÁJA
  • IGe: "Éhes volt, bement, ellopta, lebukott. Hirtelen felindulás, pillanatnyi elmezavar. Médiahekk, pr-a... (2011.02.10. 14:45) Bakács mérlege
  • Bárzongorista: Mi azért az alsó- középrétegben vagyunk... (2010.07.09. 17:28) Koldusmarketing

hALÁLRA ÍTÉLT CIVILIZÁCIÓ - SZERINTED?

2008.06.19. 15:42 - blogart

A halálos ítélet még friss. A tinta sem száradt meg rajta. Az elítélt maga az emberiség, a mi párezer éves civilizációnk. Most bárgyún mosolyog. El sem hiszi, hisz olyan csilivili, tetszetős minden. Van mobil, plazma, hibridautó, internet, jó kaják, csajok, filmek. Bakker! Akkor most mi ez? Visznek a vesztőhelyre.... ugyan már, addig még van néhány jó évünk.


Pedig a súlyos földcsuszamlás, ami előtt állunk, szétcsúsztat rendesen minket is. Világunk társadalmi berendezkedése olyat fordul az elkövetkező években, évtizedekben, mint amilyen változásokra a világtörténelem során sosem volt átélhető példa.  Kataklizmák, háborúk, járványok ugyan pusztítottak mindig és mindenütt, de sosem volt ilyen önelégült, követelőző és elvakult társadalma bolygónknak, mint amilyenné a modern korban lettünk az utolsó két évszázad alatt.

A veszély jelentős és immár a mai értelemben vett civilizáció végnapjait is előrevetíti. Néhány éve még ostoba naívsággal hittük, hogy amit apáinktól kaptunk, azt hozzáadott értékkel adhatjuk tovább az utódainknak, s talán csak pillanatokra futott át az agyunkon, hogy mi lesz, ha ez az örökség átokként ül majd azokon, akik most még csak pici, imbolygó lábakon tipegnek. Ártatlanul és mit sem sejtve. Mert a jelen fogyasztói társadalma iszonyat mohóságában felemészti a távlatok minden perspektíváját. Mintha érezné utolsó perceit: a halálraítélt civilizáció utolsó kívánságával élve még jól belakmározik, s elfelejt minden bút és bajt. Még fogyaszt, habzsolva, éhesen, de hiába minden, az étvágy nem csillapodik. Élvezet pedig kizárva. Gigantikus rendszerek vázai épülnek fejlesztődnek, mintha lenne valami a nem túl távoli jövőben, ami működtetné őket, amitől egyáltalán szükség lesz rájuk.

A civilizáció reset gombját nem űrből süvítő aszteroida fogja lenyomni, sem ufóinvázió, klímaváltozás vagy sárga veszedelem: ennek a korszaknak az energia és a szabadság ínsége fog véget vetni. Előbb az olaj fogy el, csak azután köszönt ránk egyfajta "modern" középkor, amely szükségszerűen jár majd minden egyéb mellett a szabadság korlátozásával is. Még inkább kiváltságosok és még inkább nélkülözők globális világtársadalma bontakozik ki, ami sok szenvedést és még több áldozatot jelent, valami kegyetlen és általunk nem ismert algorytmus szerint, melynek annyi értelme van, mint a saját civilizációnk által táplált önbizalmunknak. Mármint kozmikus arányokban. Át lehet gondolni, mit is jelenthet ez galaxismilliárdok csillagporában, s ha nem lenne még néhánymagunkban valamiféle magasztosabb hit - most mindegy miféle -, melyet így is naponta megcsalunk és elárulunk, elveszetten magányos és menthetetlen lenne a helyzet. Hahó felelősök!  Észbe kapni kicsit késő: szarakodni pedig emberiség ellen elkövetett bűn. Nem érünk rá a következő járatig, konferenciáig, választásig, ciklusig, szakértői véleményig, üzleti évig stb...Még egy postig sem érünk rá, ezzel is elment vagy háromnegyed óra. A hátralévő idő pedig vész

A bejegyzés trackback címe:

https://blogart.blog.hu/api/trackback/id/tr73529303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donofrio 2008.06.19. 16:33:31

Tökéletes meglátás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.06.20. 00:44:47

Majdnem olyan sötét mint amilyennek én látom. Csak én nem tudom ilyen jól megfogalmazni.
Grat :(

doomer 2008.06.29. 18:53:36

Bárcsak igazad lenne, és még lenne néhány jó évünk. Tavaly ősszel még úgy számoltam, legalább 3 "jó" évünk van még, most az az érzésem, talán már az idén bedurvul a helyzet.

susztertangó 2008.11.21. 07:37:18

Tényleg csak egyszer volt Budán Ninive?
süti beállítások módosítása